CBZ

 

werkt voor en door leden

 

 

 

is actief in Flevoland, Utrecht, Gelderland en Overijssel

 

 

 

 

heeft deskundige medewerkers

 

 

 

 

 

 

 

  

Leden

CBZ heeft meer dan 250 leden. Wilt u weten welke zorg de leden van CBZ bieden bij u in de buurt? Zoek dit op via de ‘Vind Zorg’ tool. Let op: hierin is alleen de zorg zichtbaar die via de contracten van de coöperatie wordt geboden! 

De kleinschalige zorgondernemers die lid zijn van CBZ verschillen qua karakter, het type zorg dat zij bieden en de deelnemersgroepen die zij bedienen. 
Wij onderscheiden daarom vier verschillende ledenprofielen. Deze zijn:

De participatieboerderij
Deze ondernemer heeft vaak een werkend landbouwbedrijf en de deelnemers helpen als “hulpboeren” onder begeleiding mee op de boerderij.

De zorgboerderij
Deze ondernemer heeft wel een groene (boerderij)locatie, maar niet altijd een werkend landbouwbedrijf. Het accent ligt op goede zorg aan bijvoorbeeld kinderen of ouderen. Zij worden betrokken bij de activiteiten op het erf. 

De zorglocatie in de samenleving
Deze ondernemer heeft een locatie middenin de samenleving, bijvoorbeeld een kringloopwinkel, fietsenwerkplaats of theehuis. Deelnemers doen onder begeleiding mee aan de werkzaamheden op de locatie. 

Vertrouwde aanwezigheid, met accent op behandeling en begeleiding
Deze ondernemer heeft zelf geen locatie maar begeleidt of behandelt deelnemers waar zij wonen of werken. De ondernemer is vaak deel van het professionele netwerk rondom een participatieboerderij of zorgboerderij.

Leden passen soms in meerdere van deze profielen. Bijvoorbeeld omdat zij een agrarische en een niet-agrarische locatie hebben, of omdat ze verschillende doelgroepen bedienen met verschillende diensten. 

Alle leden delen de volgende gemeenschappelijke kernwaarden: Geworteld, Gekend, Eenvoud, Eigenheid en Kwaliteit. Met onderstaande iconen worden de vier ledenprofielen symbolisch weergegeven.


CBZ kent verschillende lidmaatschapsvormen
Leden kiezen voor een lidmaatschapsvorm: 

  • Blauwe leden bieden (vrijwel) alleen zorg via de door de coöperatie afgesloten contracten met gemeenten en zorgkantoren.
  • Gele leden bieden zorg via eigen contracten én zorg via coöperatie-contracten.
  • Witte leden zijn alleen lid van de coöperatie. Zij declareren niet en maken geen gebruik van de coöperatie-contracten en faciliteiten.